elämyssuunnitelma ja vähä muutakin

IMG-20160317-WA0009 20160205_105744-1Seija Käki taideihmeScreenshot_2016-03-17-13-27-39-1 Maija käsitöiden parissa

Asukkaan ns. huoneentaulu yllä eturivissä

Kuntoutusohjaaja kävi Nikulassa tekemässä Barthel-toimintakykymittauksen sekä keskusteli asukkaan kanssa yhdessä hänen elämästään. Tarkoitus oli selvittää asukkaan tämän hetken toimintakykyä arjessa ja millaisesta kuntoutuksesta hän hyötyisi. Se oli se virallinen osuus se. Siitä virisi sitten muutakin…

Jotta ns. sosiaalinen, psyykkinen ja fyysinen toimintakyky päätyisi ymmärrettävään muotoon eli ns. konkreettiseen tapaan tehdä asioita arjessa. Niin se näyttää nyt tuolta kuvalta. Siinä on Maijan ns. elämyssuunnitelma. Näitä asioita on hänen kanssaan nyt helppo tehdä arjessa, kun ne tiedetään, on näkyvillä. Tämä helpottaa myös eletyn elämän historian esille tuomista. Tälläinen kaunis taulu on tarkoitus tehdä jokaiselle asukkaalle. Siinä tulee esille myös omahoitajan nimi, jolloin omahoitaja on tiedossa.

Nikulassa asukkaiden huoneen ovissa on myös taidetta, nimikyltit on tehty samalla periaatteella talon henkeen sopivalla tyylillä. Taide onkin asettunut Nikulaan pysyvästi. Asukkaat maalaavat, piirtävät. Yksi idea tuo toisen. Olemme sopineet, että asukkaiden ajatuksia tulisi enemmän esille ja niitä toteutettaisiin. Niinpä Laulaja Waltteri Torikalle on lähtenyt kutsukirje, jossa häntä pyydetään esiintymään Nikulaan. Asukas saneli kirjeen, hoitaja puhtaaksikirjoitti, taiteilija antoi ulkomuodon.

Seuraavaksi onkin sitten myyty taidetta virkistysrahastoa varten, Nikulan asukkaiden iloksi. Kun ei viitsi matalalta tippua, tähtäämme korkealle eli Prahaan:-). Meillä on siellä huutokauppameiningillä myös myynnissä taulu.

Omaisten kahvipäivä 13.3 oli menestys ja kahvittelijoita riitti, hyvän musiikin parissa. Pitikö siis töitäkin tehdä..

paula p

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s