QR-koodi tuli helpottamaan arkea Mamsellissa

Mamsellin työntekijät tarvitsevat työssään erilaisia koneita ja laitteita. Uudet työntekijät perehdytetään laitteiden käyttöön, mutta lähes poikkeuksetta eteen tulee myöhemmin tilanteita, jolloin on tarvetta tarkistaa tietoja käyttöohjeista.

Yhdistelmäkoneen käyttö- ja huoltokäsikirja sekä koneen käytön opasvideo löytyy nyt siivoushuoneen seinältä QR-koodin muodossa. Työntekijä voi helposti napata koodin älykännykällään, jolloin kaikki tarvittava tieto löytyy kännykästä. QR-koodia käytetään apuna uusien työntekijöiden perehdyttämisessä, mutta tarvittaessa niihin on helppo palata myöhemminkin. Qr-koodit

QR-koodin etuna on se, että käyttö- ja huoltokirja pysyy siistinä ja ajan tasalla. Aina perehdyttäjällä ja opetettavalla ei ole yhteistä kieltä, ja silloin kuvat ja video tuovat ratkaisun ongelmaan. Video on nykyaikainen tapa asioiden esittämiseen, ja videoita onkin jo hyödynnetty Mamsellin perehdytyksissä. Puhvi-hanke on tehnyt videoita mm. Kaukavedessä uimahallien puhtaanapitoon liittyen.

QR-koodit ovat tällä hetkellä pilottikäytössä Mamsellin yhdessä yksikössä. Työntekijät lähtivät innokkaana mukaan kokeiluun, ja ideoivat, mihin kaikkeen muuhun QR-koodia voitaisiin hyödyntää. Työntekijät kokivat QR-koodin helpoksi, nopeaksi ja nykyaikaiseksi tavaksi saada tietoa. Kännykkä on monipuolinen väline ja kulkee muutenkin taskussa koko ajan, joten sen hyödyntäminen työssä on luontevaa.

Jatkossa QR-koodien käyttöä tullaan lisäämään. Käyttöohjeiden ja opasvideoiden lisäksi myös yksityiskohtaisemmat työohjeet on tarkoitus muuttaa QR-koodeiksi.

Yksi kommentti artikkeliin ”QR-koodi tuli helpottamaan arkea Mamsellissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s