HÄMÄHÄKKIMÄISESTI PINTERESTIIN

Pinteresti luotu Nikulaan, olenko pinteessä:-)

Olen luonut pinterest-tauluja, joilla on tarkoitus tehdä näkyväksi Nikulan kodin elämää, arkea ja yhdessä asukkaiden kanssa jo koettuja sekä tulevia asioita. Nikula on ns. tehostettua asumipalveluja iäkkäille ihmisille.

Tauluja on nimetty seuraavasti:

Taulussa ARVOT JA TOIMINTAPERIAATTEET kuvataan kuvin miten arvot näkyvät työssämme tekoina.

Yksi taulu kuvaa MENNEITÄ JA TULEVIA ELÄMYKSIÄ esim. hattukutsut

Toisessa taulussa otsikkona YHDESSÄ OLOA esim. taidehetki

On taulu, jossa lukee WANTED, ketään ei ole etsintäkuulutettu, kukaan ei ole karannut, mutta taulussa on kuvia mitä voitas ottaa lahjoituksena  vastaan, tuottamaan asukkaille hyvinvointia ja elämäniloa esim. karaokelaitteet. Näin ei tarvitse kääntyä 24 miljoonan euron miehen puoleen, ainakaan heti:)

JUMPPAVINKKI taulussa on kuva helposti tehtävästä jumppaliikkeestä. Vinkki vaihtuu kerran viikossa. RAVITSEMUSVINKKI taulusta voi katsoa Kokki Veeran terveysvinkin. Muistihoitaja Anjan vinkkitaulu myös luotu tuomaan muistiasioita tutuksi.

On taulu, jossa tehdään henkilökunta tutuksi ns. LAADUNTUOTTAJARYHMÄ näkyväksi.

siis paljon mahdollisuuksia, toisaalta yksityissuoja-asiat on puntaroitava.

VERKOSTOITUMINEN

Olen hämähäkkimäisen työtavan ottanut omakseni ja verkostoitunut eri tahoihin. Mielestäni on aika ketterää hypätä yli organisaatiorajojen ja sopia yhteistä toimintaa. Nikulaan on tulossa kuntoutusohjaaja tekemään kuntoutus/elämyssuunnitelmia muistiasiakkaille, heille tärkeistä asioista, joita voi ottaa huomioon tässä hetkessä. Hän avustaa näissä meitä muita.

LAPSET MUKAAN

Tevaniemen päiväkodin kanssa olemme viritelleet yhteisestä välipalahetkestä – ulkoiluun olevaa toimintaa. On jopa satumummo idea, jossa mummot lukevat satuja lapsille.

Ajattelimme pidemmän tähtäimen suunnitelmaa, kerralla noin puoli vuotta. Jolloin asiat on tiedossa kalenterissa sovitusti. Ex-tempore tapahtumat silti mahdollisia.

RAUTAISET AMMATTILAISET omaisten asialla ja omahoitajuutta luomassa

Työyhteisössä kollegani ideoi ns. kyläilypäivän, jonka tarkoituksena on viritellä henkiin perinteistä vierailupäivää, jolloin sunnuntaisin tultiin kylään vaihtamaan kuulumiset ja juotiin pullakahvit ja lährettiin taas kotiin. Simppeliä ja nerokasta. Ensimmäinen kutsu on jo tehty ja sunnuntai sovittu, toivomme tästä perinnettä. Omaisten on helppo tulla ja voivat keskenäänkin vaihtaa kuulumiset.

Omahoitajuuteen on toinen kollega ideoinut asukkaan huoneeseen taulun, johon tulisi omahoitajan nimi/kuva, jotta omahoitajuus tulisi tutuksi läheisille. On helpompi kääntyä omahoitajan puoleen asioissa.

ps. kirjoitin jo kerran tämän tekstin ja jonnekin se hävisi…

Paula p/nikula

3 kommenttia artikkeliin ”HÄMÄHÄKKIMÄISESTI PINTERESTIIN

  • paula piilola sanoo:

   Pieni este tai hidaste on se, että pinterest vaatii tilin, eli jos haluaa nähdä sisällön kokonaan pitää hankkia tili pinterestiin. Tämä hieman hankaloittaa sitä ajatusta, että omaiset voivat mennä katsomaan sivustoa. Olen myös harkinnut Atk-nurkkauksen perustamista Nikulaan, jossa perusopetusta nettimaailmaan.
   kiitos Kati

   t. paula p

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s